Obavijesti na razini sjedišta

Važna obavijest

by Tedo Vrbanec -

Poštovane kolegice i kolege,

Najljepše vas molim da mi prilikom javljanja, pored imena i prezimena (neki imaju neprepoznatljive email adrese), napišete još i svoju lokaciju studiranja (ČK ili ZG) te naziv kolegija zbog kojeg mi se javljate, a ako je riječ o ICT u odgoju i obrazovanju, još i jeste li redovni ili izvanredni.
Također vas molim da prilikom komunikacije s nastavnikom prvenstveno koristite forume ČPP (Često postavljana pitanja) ili PZN (Pitanja za nastavnika) unutar kolegija, a ako tamo iz nekog razloga ne želite onda poruke i upite šaljite na email, a ne preko poruka Moodle sustava.

Hvala.

Novosti na Buzu

by Tedo Vrbanec -
Poštovane kolegice i kolege,
događaju se zanimljive stvari:
1) Neki korisnici s AAI računima morali su ponovo stvarati svoje račune - nerazriješena je misterija njihova nestanka.
2) Većina starih korisničkih računa nastalih prije AAI, tj. nastalih registracijom preko emaila, nestala je također (ostalo je njih 32). Tako se ukupan broj korisnika sustava od zamalo 1000 smanjio na manje od 200). To možda i nije toliko loše. ;)
3) Zbog 1) i 2) odrađeno je izvanredno ažuriranje Moodla (instalacija novije inačice), što se inače radi između dvije akademske godine, a ne usred nje. :(
4) Ubrzan je prijelaz na isključivo korištenje AAI@Edu.Hr načina prijave.
5) Svi korisnici sustava koji još nisu počeli koristiti AAI@Edu.Hr prijavu, sada to moraju kako bi ušli u sustav i svoj(e) kolegij(e).
Žao mi je zbog nastalih neugodnosti.
Tedo Vrbanec

Postupni prelazak na AAI@Edu.Hr prijavu

by Tedo Vrbanec -

Poštovani korisnici sustava,

već duže vrijeme ovaj sustav nije imao mogućnost registracije preko AAI@Edu.Hr. To je sada konačno ponovo moguće. Štoviše, više neće biti moguće stvaranje novih korisničkih računa osim putem AAI@Edu.Hr autentifikacije. Stari će se računi moći koristiti do kraja ak. godine 2020./2021. Od 1. listopada 2021. njima se više neće moći ni prijavljivati u sustav. Potom će se automatski obrisati nakon 365 dana neaktivnosti.

Ukoliko netko od "starih" korisnika (onih koji su se registrirali putem emaila, a ne putem AAI@Edu.Hr), želi prijeći na novi sustav prijave, može se prijaviti ali će se u sustavu stvoriti novi račun s istim imenom i prezimenom (tako bi barem trebalo biti ako niste drugačije pisali kod prijave). S tim novim računom neće biti povezane stare aktivnosti u Buzu, tj. sudjelovanje u prethodno odslušanim kolegijima. Dakle, ukoliko se stari korisnici žele prebaciti na AAI@Edu.Hr sustav prijava, neka mi se jave na email da spojim stari i novi račun u jedan - novi, ali koji će sadržavati podatke iz starog.

Ukoliko bude kakvih problema, javite se na email.

Lijepi pozdrav!